Σαλάτα με μοσχαρίσια γάλακτος και καπνιστό τυρί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    7-8'

Υλικά

Για 2 άτομα

1 μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 οικογενειακή συσκευασία ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης
1 καρότο
10 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
60 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Για το παναρισμένο τυρί:
2 φέτες καπνιστό τυρί πάχους ½ εκ.
4 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
150 γραμμάρια λευκό σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε 3 πιάτα μοιράζετε τα υλικά για το πανάρισμα, το αλεύρι, τα αυγά χτυπημένα και τέλος το λευκό σουσάμι.
Περνάτε τις φέτες καπνιστού τυριού πρώτα από το αλεύρι, τις τινάζετε καλά, τις βυθίζετε μέσα στα χτυπημένα αυγά και τέλος τα περνάτε από το καβουρδισμένο σουσάμι.
Τοποθετείτε τις παναρισμένες φέτες καπνιστού τυριού σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις πάνω, κάτω, στους 200ο C για 6-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το τυρί.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Πασπαλίζετε την μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τοποθετείτε στο τηγάνι να θωρακιστεί καλά και από τις 2 μεριές.
Όταν η μοσχαρίσια γάλακτος έχει θωρακιστεί, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και την ψήνετε, καταβρέχοντάς την με το λιωμένο βούτυρο.
Όταν η μπριζόλα είναι έτοιμη την αποσύρετε από την φωτιά και την αφήνετε να τελειώσει το ψήσιμο της και να ξεκουραστεί.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πράσινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια, τα τοματίνια στην μέση, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το καρότο.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για την σαλάτα, την πράσινη ιταλική σαλάτα, το καρότο, τα τοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πράσινη πιπεριά, τα 60 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την μοσχαρίσια γάλακτος σε μακρόστενες λωρίδες και το παναρισμένο καπνιστό τυρί σε μικρά κυβάκια.
Σερβίρετε την σαλάτα με βαθιά ατομικά μπολ με το καπνιστό τυρί και την μοσχαρίσια γάλακτος από πάνω.

×