Σαλάτα με σοταρισμένο καλαμπόκι, λαχανικά και λαδολέμονο μπαχαρικών

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

400 γραμμάρια πράσινη σαλάτα
160 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
2 κουταλιές βούτυρο
1 αγγουράκι
1 καρότο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Για το dressing λαδολέμονο:
150 γραμμάρια έ.π. ελαιόλαδο
30 γραμμάρια χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλάκια μείγμα σκορδοπίπερο του Μπαχάρ
1 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη του Μπαχάρ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Dressing: Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα από το λεμόνι, το μείγμα σκορδοπίπερο του Μπαχάρ, το τζίντζερ σε σκόνη του Μπαχάρ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σαλάτα: Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο, κόβετε το αγγουράκι και το καρότο σε λεπτές φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την πράσινη σαλάτα και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το καλαμπόκι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν το καλαμπόκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από το τηγάνι, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το προσθέτετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

×