Σαλάτα ρυζιού με καλοκαιρινά λαχανικά και dressing με ξύδι, μέλι και φρέσκα μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι Agrino 10’
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 αγγούρι
2 ραπανάκια
20 τοματίνια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Για το dressing:
120 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μια κατσαρόλα με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει προσθέτετε 2 σακουλάκια μακρύκοκκο ρύζι.
Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά, αποσύρετε τα σακουλάκια από την κατσαρόλα, τα αφήνετε να στραγγίξουν, τα κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό, τα ανοίγετε σκίζοντας την ειδική εγκοπή και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Με ένα μαντολίνο σε ένα ξύλο κοπής κόβετε σε λεπτές φέτες το καρότο, το κολοκύθι, το αγγούρι και τα ραπανάκια και τα προσθέτετε στο μπολ με το ρύζι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε κυβάκια την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε στο μπολ πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing, το ελαιόλαδο, το ξύδι ρυζιού, το μέλι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Περιχύνετε την σαλάτα με το dressing, ανακατεύετε καλά και προσεχτικά και σερβίρετε σε ατομικά μπολ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΛΕΥΚΟ ΡΥΖΙ

×