Σαλάτα του Καίσαρα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για άτομα

1 σαλάτα καπριτσιόζα Φρεσκούλης
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
70 γραμμάρια καλαμπόκι
1 συσκευασία κρουτόν Caesar Tipiak
Φλοίδες παρμεζάνας
Για το dressing:
4 φιλέτα αντζούγιας
½ μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κρόκο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
90 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
20 ml νερό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Περιχύνετε τις λωρίδες κοτόπουλου με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο να κρυώσει ελαφρώς για να μπει στην σαλάτα.
Για το dressing σε ένα blender προσθέτετε το νερό, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό λεμονιού, τον κρόκο, τις αντζούγιες, το σκόρδο, την μουστάρδα, την μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε την σαλάτα καπριτσιόζα, λίγο από το dressing και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το καλαμπόκι, την παρμεζάνα, λίγο dressing ακόμα και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά μπολ πιάτα με το κοτόπουλο, τα κρουτόν από πάνω και τέλος λίγες φλοίδες παρμεζάνας.

×