Scrambled eggs με απάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    5-6'

Υλικά

Για 2 άτομα

4 αβγά
2 κουταλάκια soft Lurpak
80 ml κρέμα γάλακτος Arla
150 γραμμάρια απάκι
4 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια επιδόρπιο γιαουρτιού protein Arla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνετε τις φέτες χωριάτικου ζυμωτού ψωμιού, τις αλείφετε με λίγο βούτυρο soft και πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, μέχρι να φρυγανιστούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το επιδόρπιο γιαουρτιού protein μαζί με το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το απάκι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες και σε ένα μπολ σπάτε τα αυγά και τα χτυπάτε προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο .
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε την μία κουταλιά βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το απάκι για 2-3 λεπτά, να πάρει ωραίο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του, το τοποθετείτε σε ένα μπολ και ξαναβάζετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτετε τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
Όταν τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε τα scrambled eggs πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί με το απάκι από πάνω και 1-2 κουταλάκια επιδόρπιο γιαουρτιού protein.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΠΑΚΙ

ΑΥΓΑ

×