Απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα

limni plasrira thea 300x200

 

dileino limni plastira


Για κάποιον που θέλει να αποδράσει για 3-4 ημέρες, εκτός Αθηνών, ένας ιδανικός προορισμός, είναι η Λίμνη Πλαστήρα.  Ο τεχνητός αυτός παράδεισος, που βρίσκεται στο νομό Καρδίτσας, σχηματίστηκε το 1959, με την ολοκλήρωση του φράγματος, στο Νότιο άκρο της, επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού.  Η ιδέα του φράγματος, ανήκε στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, από όπου και πήρε το όνομά του. 

Το πολύ, σε 4 ώρες με το αυτοκίνητο, μπορεί κάποιος να βρεθεί σε ένα μαγικό τόπο, ο οποίος, αναλόγως την εποχή, αλλάζει χρώματα  και ύφος.  Στο δικό μου  ταξίδι, με βάση το Νεοχώρι, μπορώ να πω, ότι πέρασα 3 ημέρες ξεχωριστές και παρακάτω θα σας προτείνω, κάποιες δραστηριότητες, που αξίζει να τις πραγματοποιήσετεΕρχόμενος από Καρδίτσα, είχα την τύχη να γνωρίσω έναν ωραίο τύπο, Θεσσαλονικιό, εν ονόματι Δημήτρη Χαραλαμπίδη, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια έχει εγκατασταθεί στη Λίμνη και έχει οργανώσει, το κέντρο δραστηριοτήτων TAVROPOS – www.tavropos.com

Με οδηγό τον Δημήτρη, έμαθα αρκετά πράγματα για τη Λίμνη και ακολούθησα τις οδηγίες του πιστά. Εάν, η ημέρα είναι καλή (δεν χιονίζει, δεν βρέχει), αξίζει να πάτε βορειοδυτικά της Λίμνης,  προς το Ανθοχώρι και λίγο πριν, εκεί που βρίσκεται ο Νερόμυλος, να πάρετε το μονοπάτι  για τους μικρούς καταρράκτες.Η απόσταση μέχρι τους καταρράκτες είναι 1.200 μέτρα και με ένα κανονικό περπάτημα θα φθάσετε εκεί σε 25 – 30 λεπτά.  Από εκεί, άμα θέλετε μπορείτε να περπατήσετε ακόμα 10 λεπτά και να ανεβείτε για ένα ζεστό τσάι ή φαγητό σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία- ξενώνες το «Μοντανέμα». Αξίζει να γνωρίσετε τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, που με πολύ κόπο και μεράκι έφτιαξαν ένα παράδεισο μέσα στη μέση του πουθενά.

djmedia:6

Μετά από αυτήν την ξεκούραση, θα κατεβείτε πολύ πιο γρήγορα προς το αυτοκίνητό σας, αλλά με πολύ προσοχή ειδικά εάν είναι φθινόπωρο, που τα φύλλα κάτω γλιστράνε ή εάν είναι πολύ πρωί και έχει υγρασία.  Στο κατέβασμά σας, εάν ο Νερόμυλος είναι ανοιχτός, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.Μέσα στις ημέρες παραμονής σας, αξίζει να περπατήσετε μονοπάτια γύρω από τη Λίμνη και να κάνετε υδροποδήλατο ή κανό μέσα στη Λίμνη, κάτι που θα σας το οργανώσει το Κέντρο Tavropos. 

 

limni plastira faraggi
Σε μια από τις μέρες σας, πάρτε το αυτοκίνητό σας και κάντε το γύρο της Λίμνης περνώντας Νότια το φράγμα, κατευθυνθείτε Βορειοανατολικά προς το Τσαρδάκι –www.totsardaki.gr -για μια ωραία γευστική εμπειρία. Δοκιμάστε, οπωσδήποτε, τις χειροποίητες, παραδοσιακές, τοπικές πίτες, ψημένες στο ξυλόφουρνο, αλλά και τα πολύ ωραία λουκάνικά τους. Άλλη πρόταση για φαγητό, λίγο πιο μακρινή είναι το εστιατόριο «Κεραμαριό» www.keramario.gr,  το οποίο, βρίσκεται στο ομώνυμο χωρίο Κεραμαριό Δρακότρυπας, πολύ κοντά στο Μουζάκι Καρδίτσας.
Ένας χώρος, ο οποίος θα σας εκπλήξει και δεν γράφω παραπάνω, γιατί αξίζει να το δείτε.  Αυτό όμως που μπορώ να σας πω, είναι να δοκιμάσετε τον Κόκορα κρασάτο, με το χονδρό μακαρόνι και το Τσαλαφούτη Αργιθέας ,που είναι από τα πιο ωραία φρέσκα τυριά που έχω δοκιμάσει στη χώρα μας.
 
Για τους λάτρεις του κρέατος σας προτείνω να ανέβετε στο χωριό Φυλακτή, στην ταβέρνα του Κορκοτάρα, όπου είχα τη χαρά να γνωρίσω τον  παππού Βασίλη, ετών  81, ο οποίος μου διηγήθηκε φοβερές ιστορίες για το φράγμα,τις ιστορίες της Λίμνης, αλλά και την ίδια του τη ζωή, μια γνωριμία που αξίζει να τη βιώσετε και εσείς.
kirios vasilis bw

Η διαμονή στη Λίμνη Πλαστήρα είναι ευχάριστη και μπορείτε να βρείτε πολλούς διαφορετικούς ξενώνες, ξενοδοχεία και καταλύματα ανάλογα το γούστο σας και τα χρήματα που θέλετε να διαθέσετε.  Το σίγουρο είναι, εάν πάτε στη Λίμνη Πλαστήρα θα θέλετε να ξαναγυρίστε για να περπατήσετε,  να κάνετε ποδήλατο, να φάτε καλά, να ξεκουραστείτε, να κάνετε ορειβασία και το καλοκαίρι να απολαύσετε βουτιές στη Λίμνη. Άλλο ένα ταξίδι τελειώνει και σύντομα από εδώ από το site  θα τα πούμε από ένα άλλο μέρος.

 

×