Σνίτσελ μοσχαρίσιο γεμιστό με σάλτσα κρασιού και πουρέ πατάτας

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΜΕΤΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    40-45'

Υλικά

Για 4 άτομα

4 μοσχαρίσια σνίτσελ
250 γραμμάρια ζαμπόν ψητό Gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
250 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
300 γραμμάρια μπέικον Εν Ελλάδι Creta Farms
Για την σάλτσα:
½ κρεμμύδι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
300 ml λευκό κρασί
200 ml ζωμό κοτόπουλο
Για τον πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
90 γραμμάρια βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, με κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν.
Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει.
Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.
Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος.
Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, βγάζετε τις οδοντογλυφίδες, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 240ο C για 8-10 λεπτά.
Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον πουρέ πατάτας και την σάλτσα κρασιού από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΖΑΜΠΟΝ

ΜΠΕΙΚΟΝ

ΠΟΥΡΕΣ

ΣΝΙΤΣΕΛ

×