Σνίτσελ μπακαλιάρου με πουρέ καρότου

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες σνίτσελ φιλέτο μπακαλιάρου Pescanova
150 γραμμάρια αρακά βρασμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
Για τον πουρέ καρότο:
350 γραμμάρια καρότο
80 γραμμάρια κρεμμύδι
80 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
300 ml ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετείτε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και τον ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το καρότο.
Τοποθετείτε το καρότο και το κρεμμύδι σε ένα μπλέντερ, χωρίς τα υγρά που έχουν απομείνει στο κατσαρολάκι, τα οποία τα κρατάτε.
Προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν βελούδινη υφή.
Συμπληρώνετε με υγρά από το κατσαρολάκι αν χρειαστεί για να έρθει στην επιθυμητή υφή.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τον βρασμένο αρακά μαζί με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τοποθετείτε τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C, στον αέρα, για 18 λεπτά.
Όταν τα σνίτσελ φιλέτα μπακαλιάρου είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα τον πουρέ καρότο με τον αρακά και το σνίτσελ μπακαλιάρου.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

ΠΟΥΡΕΣ

×