Σορμπέ πεπόνι με soft cookies

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    90'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΥΞΗΣ
    4 'ΩΡΕΣ

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κιλό πεπόνι καθαρισμένο
130 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
60 γραμμάρια γλυκόζη
1 συσκευασία Soft Kings Zero Αλλατίνη

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη μαζί με το νερό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και την γλυκόζη.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να βράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η γλυκόζη.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Τοποθετούμε το πεπόνι σε ένα μεγάλο κοπτικό μίξερ και το χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως.
Προσθέτουμε το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Αποσύρουμε το πεπόνι από το μίξερ και προσθέτουμε στο μίξερ τα Soft Kings μαζί με 430 γραμμάρια από το μείγμα του πεπονιού.
Χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα Soft Kings με το μείγμα του πεπονιού.
Απλώνουμε 9-10 μικρά πλαστικά ποτηράκια στον πάγκο της κουζίνας και μοιράζουμε στο κάθε ένα 35 γραμμάρια από το μείγμα του πεπονιού.
Τοποθετούμε τα ποτήρια στην κατάψυξη για 30-40 λεπτά να ξεκινήσουν να παγώνουν.
Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά, αποσύρουμε τα ποτηράκια από την κατάψυξη και προσθέτουμε 50 γραμμάρια από το μείγμα πεπονιού Soft Kings και επανατοποθετούμε στην κατάψυξή για άλλα 40 λεπτά.
Μετά τα 40 λεπτά, αποσύρουμε πάλι τα ποτηράκια από την κατάψυξη, μοιράζουμε το υπόλοιπο μείγμα πεπονιού, 35-40 γραμμάρια περίπου, και τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, να παγώσουν καλά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΠΑΓΩΤΟ

×