Σούπα μινεστρόνε

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γραμμάρια μπέικον
1 κλωναρι σέλερι
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
150 γραμμάρια λάχανο
120 γραμμάρια αρακά
150 γραμμάρια τοματίνια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια κονκασέ
150 γραμμαρια κουσκουσάκι
1½ λίτρο ζωμό λαχανικών
80 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το καρότο και το κολοκυθάκι στα 4 κατά μήκος και μετά σε φέτες, το σέλερι στην μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, τα τοματίνια σε τέταρτα, και ψιλοκόβετε το μπέικον, το λάχανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μπέικον για 2-3 λεπτά μέχρι να βγάλει τα λιπαρά του και να πάρει καλό χρώμα.
Προσθέτετε τα λαχανικά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται αλλά να μην πάρουν χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την τομάτα κονκασέ μαζί με το κουσκουσάκι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με τον ζωμό λαχανικών.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
Όταν η μινεστρόνε είναι έτοιμη, την αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε ατομικά μπολ με λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΕΙΚΟΝ

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

×