Σπαγγέτι με λαχανικά και hummus

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

250 γραμμάρια σπαγγέτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
15 τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
60 γραμμάρια baby σπανάκι
3 κουταλιές ελιές ροδέλα
200 γραμμάρια hummus italiano Ribella
100 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κολοκυθάκι σε μικρά μπαστουνάκια, τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα σπαγγέτι, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κολοκυθάκια μαζί με τα τοματίνια, το baby σπανάκι και τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το 150 γραμμάρια hummus italiano μαζί με τον ζωμό λαχανικών και τις ελιές και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά μαζί λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα τοποθετώντας από πάνω τα φύλλα βασιλικού και μικρές κουταλιές από το υπόλοιπο hummus italiano.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

HUMMUS

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

×