Υλικά
Για 4 άτομα
500 γραμμάρια spaghetti integrale Barilla
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι μπούκοβο
4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 burrata
8 φέτες προσούτο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Απλώνετε τις φέτες προσούτο σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό το προσούτο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις σκελίδες σκόρδο σε πολύ λεπτές φέτες και ψιλοκόβετε πολύ καλά τον μαϊντανό.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα linguine μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα linguine, τοποθετείτε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε αμέσως το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και σιγομαγειρεύετε μέχρι να ξεκινήσει να ξανθύνει το σκόρδο.
Προσθέτετε το μπούκοβο, ανακατεύετέ καλά και προσθέτετε τα linguine μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε ατομικά, βαθιά πιάτα με την burrata από πάνω και το τραγανό προσούτο.

