Σπαγγέτι με κιμά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια σπαγγέτι
200 γραμμάρια mozzarella Arla
2 κουταλιές soft Lurpak
Για τον κιμά:
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές soft Lurpak
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτές τομάτας
1 κουταλιά ζάχαρη
80 γραμμάρια λευκό κρασί
2 τομάτες τριμμένες
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές soft.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά μέχρι να ξεκινήσει να μαραίνετε και προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να σπάσει καλά.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύετε και σβήνετε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το λευκό κρασί, προσθέτετε την τριμμένη τομάτα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
Όση ώρα σιγοβράζει ο κιμάς, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
Όταν τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε, τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε την τριμμένη mozzarella και τις 2 κουταλιές soft και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά, ατομικά πιάτα, προσθέτετε από πάνω τον κιμά και τέλος πασπαλίζετε με το pasta & gratinar και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΙΜΑΣ

ΤΟΜΑΤΑ

ΤΥΡΙΑ

×