Spaghetti Napolitana

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghetti
6 τομάτες ώριμες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
Λιγά φρέσκα φύλλα βασιλικού
150 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις τομάτες, τις κόβετε στα 2 κατά μήκος και τις τρίβετε στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μάζι με το σκόρδο, ανακατεύοντας διαρκώς για να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες μαζί με την ζάχαρη, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τις τομάτες να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Όση ώρα βράζει η σάλτσα τομάτας, τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει προσθέτετε τα spaghetti.
Μόλις τα σπαγγέτι είναι έτοιμα, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την μισή σάλτσα τομάτας και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθιά, ατομικά πιάτα τα spaghetti με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας από πάνω, λίγο ελαιόλαδο, το σκληρό τυρί Δανίας και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

ΤΟΜΑΤΑ

×