Spaghetti ολικής με φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, τοματίνια και pesto Genovese

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    9-10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghetti ολικής άλεσης Barilla
450 γραμμάρια φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μπουκιές
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
200 γραμμάρια τοματίνια ψιλοκομμένα
200 γραμμάρια pesto Genovese Barilla
80 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
30 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα κατά μήκος, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα spaghetti ολικής μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το φιλέτο μπούτι κοτόπουλο να πάρει καλό χρώμα και να ψηθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τα τοματίνια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε το pesto Genovese μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο και τα spaghetti και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε την παρμεζάνα και το καβουρδισμένο κουκουνάρι, ανακατεύετε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΠΕΣΤΟ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

×