Spaghettoni με κολοκυθάκι, κάπαρη, ελιές, παρμεζάνα και ροζ πιπέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10'

Υλικά

Για 4 άτομα

500 γραμμάρια spaghettoni No7 Barilla
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κολοκυθάκια
2 κουταλιές κάπαρη
2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml λευκό κρασί
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες και μετά μακρόστενα μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό βράζετε τα spaghettoni μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κολοκυθάκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτετε τα spaghettoni μαζί με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Σερβίρετε την μακαρονάδα σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα άλλο λίγο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ

×