Σπετσοφάι στο BBQ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 λουκάνικα χωριάτικα με πράσο Μπούμπας
2 λουκάνικα χωριάτικα καυτερά Μπούμπας
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κρεμμύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
300 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
2-3 κλωναράκια ρίγανη Aroma
3-4 κλωναράκια θυμάρι Aroma
8 πίτες καλαμποκιού Αλεξάκης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανάβετε το BBQ να ζεσταθεί καλά και τοποθετείτε τα λουκάνικα να ξεκινήσουν να ψήνονται.
Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε τις φέτες σκόρδου μαζί με τα τοματίνια, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα τοποθετείτε στο BBQ να ψηθούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές, τις κέρατο και τις Φλωρίνης σε φιλέτα και το κρεμμύδι σε ροδέλες. Τοποθετείτε τις πιπεριές και το κρεμμύδι στο BBQ τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνετε για 4-5 λεπτά μαζί με τα λουκάνικα.
Στο ίδιο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε την ρίγανη και το θυμάρι και τα τοποθετείτε στο τηγάνι με τα τοματίνια, ανακατεύοντας καλά.
Αποσύρετε όλα τα λαχανικά από το BBQ και τοποθετείτε τις πίτες για 1-2 λεπτά να ζεσταθούν.
Χοντροκόβετε τα λαχανικά σε ένα ξύλο κοπής, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Αποσύρετε και τα λουκάνικα από το BBQ, τα κόβετε σε χοντρές φέτες, τα τοποθετείτε στο μπολ με τα λαχανικά, ανακατεύετε καλά και τα σερβίρετε με τις πίτες κομμένες σε τριγωνάκια.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

×