Σπιτική πίτσα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    14-16'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 φέτες χοιρινό καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια σάλτσα τομάτας για πίτσα
300 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
200 γραμμάρια ασπρομανίταρα
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
15 τοματίνια κομμένα στην μέση
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
30 γραμμάρια baby ρόκα
Για την ζύμη:
300 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια νερό
5 γραμμάρια αποξηραμένη μαγιά
2 πρέζες αλάτι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Ψιλό σιμιγδάλι για το άνοιγμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με την μαγιά και ανακατεύετε λίγο.
Προσθέτετε το νερό μαζί με το ελαιόλαδο και το αλάτι και με τον γάντζο ζυμώνετε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Αν χρειαστεί ακόμη λίγο αλεύρι ή νερό, προσθέτετε έτσι ώστε η ζύμη να σφίξει και να γίνει µία µπάλα.
Όταν η µπάλα είναι έτοιμη, την αφήνετε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Κόβετε την ζύμη στην μέση και ανοίγετε 2 μικρές πίτσες, πασπαλίζοντας ψιλό σιμιγδάλι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα ασπρομανίταρα σε φέτες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με το βούτυρο τα ασπρομανίταρα για 2-3 λεπτά.
Απλώνετε την σάλτσα τομάτας για πίτσα ισομερώς στις 2 πίτσες και πασπαλίζετε με λίγη μοτσαρέλα.
Μοιράζετε ισομερώς τα υλικά, το χοιρινό ζαμπόν, το μπέικον, την πράσινη πιπεριά, την μοτσαρέλα, τα ασπρομανίταρα, τα τοματίνια και τέλος το φρέσκο τυρί κρέμα.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230ο κελσίου για 14-16 λεπτά.
Όταν οι πίτσες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε την baby ρόκα και τις κόβετε.

Video

×