Στήθος κοτόπουλο διπλοψημένο σερβιρισμένο με μαριναρισμένα κολοκυθάκια και καρότα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-16'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
6 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές soya sauce
2 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια
3 καρότα
50 ml ελαιόλαδο
4 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
ΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετείτε την κρέμα βαλσαμικού με σύκο μαζί με την μαύρη ζάχαρη και την soya sauce και τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί η μαύρη ζάχαρη.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο, τοποθετώντας τα πρώτα με την πέτσα προς τα κάτω, να πάρουν κάλο χρώμα από παντού, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Περνάτε με ένα πινέλο τα στήθη κοτόπουλο με την μαρινάδα, τοποθετείτε πάνω τους το βούτυρο και ψήνετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 12-16 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος του φιλέτου.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος περνάτε τα στήθη με την μαρινάδα άλλες 2-3 φορές.
Όση ώρα ψήνονται τα φιλέτα, με ένα μαντολίνο ή με ένα peeler κόβετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε λεπτές φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε τα 50 ml ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα την σαλάτα και από πάνω το φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε διαγώνιες φέτες.

Video

×