Τυρόπιτα στριφτή (Σκοπελίτικη)

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    3-4'

Υλικά

Για 8 ατομικές πίτες

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 ml ελαιόλαδο
250 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ξίδι
Νισεστέ
Για την γέμιση:
400 γραμμάρια φέτα σκληρή
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
150 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε ένα μίξερ με τον γάντζο και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε λίγο λάδι και αλάτι.
Αρχίζετε να ζυμώνετε σε χαμηλή πάντα ταχύτητα το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Δουλεύετε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακιά υφή.
Κόβετε τη ζύμη σε 8 κομμάτια, τα πλάθετε σε μπάλες και τα αφήνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ρίχνετε στο τραπέζι σας η στο πάγκο της κουζίνα σας μια κουταλιά νισεστέ, και τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και λίγο νισεστέ από πάνω.
Με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.
Πασπαλίζετε με τα τυριά, την φέτα σπασμένη με τα χέρια σας, το pasta & gratinar, την μοτσαρέλα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζετε σα σαρίκι.
Ψήνετε στον φούρνο στους 190ο C για 30-35 λεπτά
ή
Βάζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
Ρίχνετε μέσα την πρώτη πίτα που φτιάξατε και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη. Αντίστοιχα φτιάχνετε και τηγανίζετε τις υπόλοιπες πίτες.
Τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό ηλιέλαιο και τις τρώτε όσο είναι ζεστές.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΤΥΡΙΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΦΕΤΑ

×