Tacos με μαριναρισμένη πέρκα, πράσινη σαλάτα και γιαούρτι με λάιμ

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    1,5-2'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 tacos
200 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
15 τοματίνια κομμένα στα 4
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Λίγη γλυκιά πάπρικα για το τέλος
Για την πέρκα:
600 γραμμάρια πέρκα
2 κουταλάκια πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
½ κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές θυμαρίσιο μέλι 
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το γιαούρτι:
250 γραμμάρια γιαούρτι
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πέρκα σε μικρές μπουκιές και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι σκόνη, το σκόρδο σκόνη, το κύμινο, το θυμαρίσιο μέλι τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε την πράσινη ανάμεικτη σαλάτα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα 60 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μπουκιές πέρκας για 1½-2 λεπτά.
Αποσύρετε τις μπουκιές πέρκας από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στήνετε τα tacos τοποθετώντας πρώτα την πράσινη ανάμεικτη σαλάτα, από πάνω τις σοταρισμένες μπουκιές πέρκας και τέλος το γιαούρτι, πασπαλίζετε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε.

×