Tacos με σολομό, μπαχαρικά και φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    2-3'

Υλικά

Για 4 άτομα

8 tacos
200 γραμμάρια πράσινη ανάμεικτη σαλάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
15 τοματίνια κομμένα στα 4
Ξύσμα και χυμό από ½ λάιμ
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
Λίγη γλυκιά πάπρικα για το τέλος
Για τον σολομό:
600 γραμμάρια σολομό φιλέτο
1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι σκόρδο σκόνη
½ κουταλάκι κύμινο
30 γραμμάρια ελαιόλαδο
Για το φρέσκο τυρί κρέμα:
400 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα light Arla
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τον σολομό σε μικρές μπουκιές και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Προσθέτετε την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι σκόνη, το σκόρδο σκόνη, το κύμινο, το θυμαρίσιο μέλι τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ τοποθετείτε την πράσινη ανάμεικτή σαλάτα μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, τα 30 γραμμάρια ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τέλος, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μπουκιές σολομού για 2-3 λεπτά.
Αποσύρετε τις μπουκιές σολομού από το τηγάνι και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Στήνετε τα tacos τοποθετόντας πρώτα την πράσινη ανάμεικτη σαλάτα, από πάνω τις σοταρισμένες μπουκιές σολομού και τέλος το φρέσκο τυρί κρέμα, πασπαλίζετε με λίγη γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

PARTY FOOD

ΓΡΗΓΟΡΟ

ΔΡΟΣΕΡΟ

×