Τάρτα γιαουρτιού με φέτα, λιαστή τομάτα, σουτζούκι και φρέσκο κρεμμυδάκι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

1 φύλλο κουρού
400 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια ανθότυρο
3 αυγά
10 λιαστές ντομάτες
150 γραμμάρια σουτζούκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια τις λιαστές τομάτες και σε κυβάκια το σουτζούκι και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το σουτζούκι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του σουτζούκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι μαζί με την φέτα και το ανθότυρο, σπασμένα και τα 2 με τα χέρια σας, τα αυγά, τις λιαστές τομάτες, το σουτζούκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Απλώνουμε το φύλλο κουρού σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 22-24 εκ., και την τρυπάμε ελαφρώς σε όλη της την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 25-30 λεπτά

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ

ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ

×