Τάρτα με κρέμα βανίλιας, βάση πτι-μπερ και καλοκαιρινά φρούτα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-15'

Υλικά

Για 6-8 άτομα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
700 ml γάλα
6 κρόκοι αυγού
80 γραμμάρια μελι
110 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
Για την βάση:
225 γραμμάρια πτι-μπερ χωρίς ζάχαρη Αλλατίνη
2 αυγά
1 κρόκο
50 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το σερβίρισμα:
10 φράουλες
4 βερίκοκα
10 κεράσια
120 γραμμάρια μύρτιλα
120 γραμμάρια raspberries

Εκτέλεση

Σε ένα multi τοποθετούμε τα πτι-μπερ και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν τελείως.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο, το γάλα, το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα τριμμένα πτι-μπερ και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη.
Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 αντικολλητικά χαρτιά και την ανοίγουμε σε την βοήθεια ενός πλάστη.
Απλώνουμε την ζύμη σε μία στρογγυλή ταρτιέρα 22-24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 12-15 λεπτά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί αλλά να μην βράσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους μαζί με το μέλι και το αλεύρι, το οποίο έχουμε κοσκινίσει.
Προσθέτουμε το ζεστό γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, για να μην ψηθούν οι κρόκοι, και ξαναβάζουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε την κρέμα ανακατεύοντας με μια πλαστική σπάτουλα, συνεχώς, μέχρι να δέσει.
Μόλις η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι έτοιμη την απλώνουμε σε ένα ταψάκι και την καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει καλά.
Όταν η κρέμα έχει κρυώσει καλά, την αποσύρουμε από το ψυγείο, την τοποθετούμε στον κάδο ενός μίξερ και την χτυπάμε με το φτερό, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή.
Απλώνουμε την κρέμα στην τάρτα, κόβουμε τα φρούτα, τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα και σερβίρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

ΦΡΟΥΤΑ

×