Τάρτα σε σχήμα καρδιάς με φύλλο κουρού, τυριά, πέστο και τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 φύλλα κουρού Χρυσή Ζύμη
450 γραμμάρια φέτα
450 γραμμάρια ανθότυρο
3 αυγά
500 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το πέστο μυρωδικών:
½ ματσάκι ρίγανη
½ ματσάκι θυμάρι
½ ματσάκι μαϊντανό
50 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετείτε την φέτα μαζί με το ανθότυρο, τα αυγά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το πέστο μυρωδικών, την ρίγανη, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρουν την υφή πέστο.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κομμένα τοματίνια για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνετε το φύλλα κουρού στην τάρτα καρδιά, κόβετε το φύλλο που περισσεύει και το γυρνάτε λίγο προς τα μέσα.
Απλώνετε τα 2/3 του μείγματος των τυριών, κάνετε μία στρώση με το πέστο μυρωδικών, από πάνω το υπόλοιπο μείγμα τυριών και τέλος τα σοταρισμένα τοματίνια με το κόψιμο προς τα κάτω.
Ψήνετε την τάρτα καρδιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 30-35 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

ΠΕΣΤΟ

×