Τυροπιτάκια με τυριά, τοματίνια και μυρωδικά

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

6 φύλλα κιχί
500 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια μοτσαρέλα Arla τριμμένη
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
2 κουταλιές θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα τοματίνια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα μικρό σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε την φέτα χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, την τριμμένη μοτσαρέλα, το φρέσκο τυρί κρέμα, τα τοματίνια με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το θυμάρι, την ρίγανη και τον μαϊντανό μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Απλώνετε ένα φύλλο κιχί πάνω στον πάγκο σας και το κόβετε σε 5 λωρίδες κάθετα, περίπου 8-10 εκ., τοποθετείτε στην κάθε βάση 1 κουταλιά από την γέμιση και αλείφετε με την βοήθεια ενός πινέλου το υπόλοιπο φύλλο με ελαιόλαδο.
Ξεκινάτε και τυλίγετε το φύλλο κιχί δημιουργώντας ένα τρίγωνο τυροπιτάκι, το τοποθετείτε σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, με την ένωση του τυλίγματος προς τα κατω, και το αλείφετε από πάνω με άλλο λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνετε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τραγανίσει το φύλλο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΧΙ

ΤΥΡΙΑ

ΦΕΤΑ

×