Τυρόψωμο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ
    4-5'

Υλικά

Για 4 άτομα

Για τη ζύμη:
200 γραμμάρια γάλα χλιαρό
120 γραμμάρια βούτυρο Lurpak λιωμένο
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια ζάχαρη
400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
300 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
300 γραμμάρια φέτα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το χλιαρό γάλα μαζί με το λιωμένο βούτυρο, την ξηρή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Προσθέτετε το αλεύρι μαζί με 2-3 πρέζες αλάτι, ζυμώνετε καλά και αφήνετε το ζυμάρι σκεπασμένο για τουλάχιστον 1 ώρα να φουσκώσει και να ξεκουραστεί.
Κόβετε το ζυμάρι σε μπαλίτσες 70-80 γραμμαρίων, τις ανοίγετε ελαφρώς, προσθέτετε γέμιση, κλείνετε το ζυμάρι σαν μπαλίτσα πάλι και το ανοίγετε με ένα πλάστη σε πίτα πάχους ½ εκατοστού.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 δάχτυλα ηλιέλαιο.
Τηγανίζετε τις πίτουλες για 5-6 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές και όταν είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΦΕΤΑ

×