Τορτίγιες γεμιστές με κιμά στον φούρνο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30-35'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

14-15 τορτίγιες μέτριου μεγέθους
800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμμάρια μπέικον
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml κόκκινο κρασί
3 τομάτες
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
150 γραμμάρια pasta & gratinar Arla
200 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα τρίφτη τρίβετε το καρότο και τις τομάτες και με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το μπέικον.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το μπέικον και το καρότο για 2-3 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον μοσχαρίσιο μαζί με το βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά να σπάσει ο κιμάς σε μικρά κομμάτια.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τις τριμμένες τομάτες, ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα και ανακατεύετε καλά.
Μοιράζετε ισομερώς τον κιμά στις τορτίγιες και τις τυλίγετε σε ρολάκι σαν κανελόνια.
Σε ένα πυρέξ τοποθετείτε την μίση σάλτσα τομάτας και το μισό pasta & gratinar, τοποθετείτε τις τορτίγιες την μία δίπλα στην άλλη και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα τομάτα και το υπόλοιπο pasta & gratinar.
Τοποθετείτε το πυρέξ σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις, πάνω-κάτω, για 12-14 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΙΜΑΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ

ΤΟΡΤΙΓΙΑ

ΤΥΡΙΑ

×