Τρίκαλα Κορινθίας

trikala exo 300x200

 

trikala inside 585x392


Ο συνδυασμός που τα έχει όλα. Είναι για καλό φαγητό, αθλητικές δραστηριότητες και ξεκούραση. Τρία καλά. Τέσσερα γίνονται λόγω απόστασης.

Η διαδρομή είναι τόσο κοντινή,που κάποιοι θα έμεναν μόνιμα και θα εργαζόταν στην Αθήνα. Ευτυχώς, ο δρόμος για Πάτρα δε θα γίνει ποτέ και έτσι θα είναι πάντα περιπέτεια, να φτάσεις στη διασταύρωση για Τρίκαλα Κορινθίας. Αφήνεις τη θάλασσα πίσω σου και σε λίγο μπαίνεις σε ένα δρόμο, που από την αρχή του, αντιλαμβάνεσαι, ότι η άνοδος στο βουνό θα έχει μόνο απόλαυση. Οι εικόνες είναι ήδη από χαμηλά, πολύ όμορφες. Η φύση, όλο το χρόνο γενναιόδωρη. Ο χειμώνας, όπως και το φθινόπωρο, όμως έχουν χρώμα, πολύ χρώμα. Τα Τρίκαλα είναι σε τρία επίπεδα. Τα Κάτω, τα Μεσαία και τα Άνω. Παντού έχει ξενώνες, που συναγωνίζονται σε παροχές, σωστή αρχιτεκτονική, σεβασμό στο περιβάλλον. Πέτρα και ξύλο. Αμπέλια που σε προϊδεάζουν, ότι θα πιεις καλό κρασί.  Εστιατόρια πολλά. Το φαγητό είναι σπεσιαλιτέ για την περιοχή.

Στα Τρίκαλα πηγαίνεις για ξεκούραση, για μία βόλτα στη φύση, για να φας καλά και να αλλάξεις παραστάσεις.  Έχει ξενώνες, σπιτάκια που είναι ξύλινα ή πέτρινα και είναι τόσο καλόγουστα που δε θέλεις να πας πουθενά και να είσαι όλη τη μέρα μέσα. Να τρως εκεί, να ζεις και να καλείς και τους φίλους σου, στο χώρο σου. 

djmedia:7

 

Έχει πολλές προτάσεις, για διαμονή και φαγητό και θα καλύψει, όλα τα γούστα ο προορισμός. Να μείνετε τουλάχιστον δύο βράδια. Το δεύτερο, θα είναι το καλύτερο. Αν μείνετε και τρίτο, δε θα θέλετε να φύγετε. Σε πολλούς ξενώνες έχει τόση ησυχία και τέτοια θέα, που αναρωτιέσαι, γιατί δεν κάνουν και γιόγκα ή σιάτσου, που θα ταίριαζε.
 
Οι νύχτες προσφέρουν υπέροχη θέα στον ουρανό με φεγγάρι ή ξαστεριά. Αξίζει να ξενυχτήσετε και να έχετε το κεφάλι ψηλά, σκεφτόμενοι πόσα αστέρια ακόμη υπάρχουν,που δεν τα είχατε δει. Το κρασί θα σας βοηθήσει να τα μετρήσετε όλα. 

 

limni 583x392

Έχει δροσιά ακόμη και το καλοκαίρι. Άρα, ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές.

Για όσους θέλουν δραστηριότητες, πολύ κοντά στα Τρίκαλα, είναι η λίμνη Δόξα ,που έχει διαδρομές για ποδήλατο, κολύμπι για Τριαθλητές και φυσικά μονοπάτια, για περπάτημα και τρέξιμο, για όλα τα αγωνιστικά επίπεδα.

Σε εστιατόρια, που το διαφημίζουν, δοκιμάστε όλα τα τοπικά προϊόντα και αγοράστε τα, για να τα πάρετε μαζί σας και στην Αθήνα.

Παλιά, πριν την κρίση, ήταν κοσμικός προορισμός. Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές έχουν γίνει κανονικές. Προσιτές και λογικές, όλο το χρόνο.  Ειδικά τους ζεστούς μήνες που δεν έχει θέρμανση. 

houses585x392

Πολλοί ξενώνες έχουν τιμές, που θα σας κάνουν θαμώνες. Το φαγητό είναι και νόστιμο και με τιμές επαρχίας. Αξίζει μια βόλτα σε όλους τους οικισμούς. Δεν είναι γραφικό χωριό, δεν έχει κάτι αρχιτεκτονικά,που θα σας ξετρελάνει, αλλά θα πάτε σίγουρα και δεύτερη φορά πολύ σύντομα.

Λευθέρης Πλακίδας

 

×