Τρώμε και ομορφαίνουμε -Το καινούριο βιβλίο του αγαπημένου μου φίλου Ηλία Μαμαλάκη

Ο αγαπημένος μου φίλος Ηλιάς Μαμαλάκης και ο καθηγητής ΠΑΘΕ Δημήτρης Κουρέτας  μας παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου τους,  τα οφέλη  της ελληνικής κουζίνας, αυτά δηλαδή που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφές  διατηρώντας αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά…

 

 
Ο αγαπημένος μου φίλος Ηλιάς Μαμαλάκης και ο καθηγητής ΠΑΘΕ Δημήτρης Κουρέτας  μας παρουσιάζουν μέσα από τις σελίδες του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου τους,  τα οφέλη  της ελληνικής κουζίνας, αυτά δηλαδή που πρέπει να γνωρίζουμε για τις τροφές  διατηρώντας αναλλοίωτα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα μας προσφέρουν  νοστιμότατες συνταγές δοκιμασμένες στην καθημερινή ζωή.
Αυτός ο συνδυασμός επιστημονικής γνώσης και βιωμένης εμπειρίας κάνει το βιβλίο μοναδικό! Αρχικά  θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία, τη θρεπτική αξία καθώς και τις ευεργετικές ιδιότητες των διαφόρων ειδών τροφίμων που προκύπτουν έπειτα από εργαστηριακή έρευνα. Στη συνέχεια  παρουσιάζονται μύθοι των τροφίμων που εσφαλμένα έχουν καθιερωθεί αλλά και χαρακτηριστικά που πιθανόν να αγνοούμε, ξεδιαλύνοντας μικρά μυστικά αξιοποίησης των τροφών. Τέλος παρατίθενται συνταγές που έρχονται από την παράδοση.
 
Λίγα λόγια από τους συγγραφείς:
 
«Η εξαιρετικά απλή πρόταση που κάνουμε είναι: ακολουθήστε την εποχικότητα στην μαγειρική και θα έχετε μεγάλο κέρδος, και οικονομικό, αλλά και υγείας και γεύσης. »
Ηλίας Μαμαλάκης
 
«Το βιβλίο αυτό, έχει σκοπό να συμβάλει στην προσπάθεια να πάρουμε όσο μπορούμε την αξία των Ελληνικών τροφίμων και φυσικά να ξαναμάθουμε πράγματα που έχουμε ξεχάσει που έχουν να κάνουν με την υγεία και τη δική μας αλλά και των παιδιών μας.»
 
 
                             TROME KI OMORFENOUME INNER 4
                             TROME KI OMORFENOUME INNER 2
                             TROME KI OMORFENOUME INNER 3
 
×