Τσιπούρα με σάλτσα verde, κολοκυθάκια και τοματίνια

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 1 άτομο

1 τσιπούρα καθαρισμένη
2 κολοκυθάκια
10 τοματίνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές βούτυρο soft Lurpak
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την σάλτσα verde:
30 γραμμάρια κάπαρη
40 γραμμάρια αγγουράκι τουρσί
30 γραμμάρια αντζούγιες
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μυρώνι ψιλοκομμένο
6 κουταλιές ελαιόλαδο
40 γραμμάρια μουστάρδα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε με ένα μαντολίνο τα κολοκυθάκια σε λεπτές στρογγυλές φέτες, και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα τοματίνια στα 4 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, την λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι & λεμόνι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε 2 τομές στο σώμα της τσιπούρας σε κάθε πλευρά της πλευρά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο soft.
Τοποθετείτε την τσιπούρα στο τηγάνι, την ψήνετε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά και την τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω-κάτω αντιστάσεις, στους 180ο C για περίπου 12-14 λεπτά.
Για την σάλτσα verde τοποθετείτε όλα τα μυρωδικά σε ένα ξύλο κοπής και με ένα κοφτερό μαχαίρι ξεκινάτε να τα ψιλοκόβετε.
Προσθέτετε την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί, τις αντζούγιες και την μουστάρδα και συνεχίζετε να ψιλοκόβετε μέχρι να πάρουν τα υλικά την μορφή πέστο.
Αν η σάλτσα χρειάζεται λίγη υγρασία μπορείτε να προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο.
Όταν η τσιπούρα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την σερβίρετε σε ένα μεγάλο μακρόστενο πιάτο με την γαρνιτούρα διπλά και την σάλτσα verde πάνω στην τσιπούρα και την γαρνιτούρα.

×