Βασιλόπιτα με μαυροδάφνη και ξύσμα πορτοκαλιού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    25'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    55-60'

Υλικά

Για 4 άτομα

320 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
210 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
2 δόσεις βανίλια
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα σκόνη μαστίχα
4 μεσαία αβγά
65 γραμμάρια γάλα
30 γραμμάρια μαυροδάφνη
430 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
8 γραμμάρια baking powder

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, την μαστίχα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τα αβγά με το γάλα και την μαυροδάφνη.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα των αβγών σε αυτό του βουτύρου μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά και το μείγμα να είναι αφράτο στην όψη.
Στη συνέχεια προσθέτετε με την βοήθεια ενός κουταλιού το κοσκινισμένο αλεύρι και το baking powder έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, τοποθετείτε το μείγμα της βασιλόπιτας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180Ο C για 55-60 λεπτά.
Δοκιμάζετε αν έχει ψηθεί βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο της βασιλόπιτας και να βγαίνει στεγνή.
Για να προσθέσετε φλουρί δημιουργείτε μια μικρή σχισμή με την μύτη ενός μαχαιριού στην βάση της βασιλόπιτας όταν έχει κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΕΙΚ

×