Βασιλόπιτα με 3 σοκολάτες

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    30'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    85-90'

Υλικά

Για 4 άτομα

480 γραμμάρια βούτυρο
315 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
15 γραμμάρια μείγμα για βασιλόπιτα 
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα chunks 
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα chunks λευκή 
100 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος 
6 μέτρια αβγά
100 γραμμάρια γάλα πλήρες
45 γραμμάρια γλυκό κρασί πόρτο
645 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
12 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτετε το ξύσμα από τα μανταρίνια μαζί με το μείγμα για βασιλόπιτα και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τα αβγά με το γάλα και το πόρτο.
Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα των αβγών σε αυτό του βουτύρου μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά και το μείγμα να είναι αφράτο στην όψη.
Στη συνέχεια προσθέτετε, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ έχοντας το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Κόβετε την κουβερτούρα γάλακτος στο ίδιο μέγεθος με τα chunks από τις άλλες 2 σοκολάτες και μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τις 3 διαφορετικές σοκολάτες, ανακατεύετε με μία μαρίζα και τοποθετείτε το μείγμα της βασιλόπιτα σε μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180oC για 30-35 λεπτά και μετά χαμηλώνετε τον φούρνο στους 165οC για άλλα 50-55 λεπτά.
Δοκιμάζετε αν έχει ψηθεί καρφώνοντας ένα μυτερό μαχαίρι στο κέντρο της βασιλόπιτας και ελέγχοντας αν βγαίνει στεγνό.
Θέλει προσοχή για να μην μπερδευτείτε καθώς μπορεί να πέσετε σε κομμάτι σοκολάτας το οποίο θα έχει λιώσει και θα αφήνει υγρασία στο μαχαίρι.
Για να προσθέσετε φλουρί δημιουργείτε μια μικρή σχισμή με την μύτη ενός μαχαιριού στη βάση της βασιλόπιτας όταν έχει κρυώσει και στη συνέχεια κάνετε τον στολισμό της αρεσκείας σας.

×