Vegan βελουτέ μανιταριών με κρουτόν ελαιόλαδού

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

200 γραμμάρια ασπρομανίταρα κομμένα σε φέτες
200 γραμμάρια brown μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γραμμάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες
20 γραμμάρια αποξηραμένα βασιλομανίταρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
3 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού κλασική με stevia Kalamata Papadimitriou
30 γραμμάρια κουκουνάρι καβουρδισμένο
650 ml ζωμός λαχανικών
Για τα κρουτόν:
2 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί κομμένο σε κυβάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε τα αποξηραμένα βασιλομανίταρα, τα καλύπτεται με βραστό νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια, τα ασπρομανίταρα, τα brown και τα πορτομπέλο σε φέτες και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το πράσο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε τα κομμένα μανιτάρια μαζί με την κρέμα βαλσαμικού κλασική με stevia και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με τον ζωμό κοτόπουλο, προσθέτετε τα βασιλομανίταρα μαζί με το νερό τους, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σούπα να βράσει για 30-35 λεπτά.
Με μία κουτάλα αφαιρείτε κάποια από τα υγρά της σούπας, τα κρατάτε σε ένα μπολ και με μία ηλεκτρική ράβδο περνάτε την σούπα μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή, προσθέτοντας αν χρειαστεί υγρά από αυτά που κρατήσατε στο μπολ.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο μαζί με τα κυβάκια ζυμωτού ψωμιού και τα σοτάρετε μέχρι να απορροφήσουν όλο το ελαιόλαδο και να γίνουν τραγανά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε την βελουτέ μανιταριών σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με τα τραγανά κρουτόν από πάνω, λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού κλασική με stevia και λίγο φρέσκο θυμάρι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΒΕΛΟΥΤΕ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

×