Βελουτέ κολοκύθας με φρέσκο τυρί κρέμα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 4 άτομα

600 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
250 ml ζωμό κοτόπουλο
650 ml γάλα
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Για το φρέσκο τυρί κρέμα:
200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
2 κουταλάκια τζίντζερ τριμμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κολοκύθα σε μικρά κομμάτια και ψιλοκοβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά να μελώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε την κολοκύθα μαζί με τον ζωμό κοτόπουλο, το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όταν όλα τα υλικά έχουν βράσει, αφαιρείτε λίγα υγρά από την σούπα και τα κρατάτε στην άκρη.
Με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή και αν την θέλετε πιο υδαρή προσθέτετε στην σούπα από τα υγρά που έχετε κρατήσει στην άκρη.
Όταν αποκτήσει την υφή της αρεσκείας σας, προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το τριμμένο τζίντζερ, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε την βελουτέ κολοκύθας σε βαθιά ατομικά πιάτα με τον κολοκυθόσπορο από πάνω και μία κουταλιά από το αρωματισμένο φρέσκο τυρί κρέμα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

COMFORT FOOD

ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ

×