Υλικά
Για 4 άτομα
350 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 κουταλάκια ginger τριμμένο
250 ml ζωμό κοτόπουλο
650 ml γάλα
80 ml κρέμα γάλακτος Arla
Για τα κρουτόν:
2 φέτες χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
3 κουταλιές βούτυρο Lurpak
Για το φρέσκο τυρί κρέμα:
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι χοντροκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το τζίντζερ και κόβετε την κολοκύθα σε κύβους.
Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο μαζί με το ginger μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε την κολοκύθα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο, το γάλα και μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σούπα να σιγοβράσει για 30-35 λεπτά.
Όση ώρα βράζει η σούπα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χωριάτικο ψωμί σε κρουτόν, μικρούς κύβους.
Τοποθετείτε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 3 κουταλιές βούτυρο μαζί με το θυμάρι και το χωριάτικο ψωμί και ανακατεύετε καλά ώστε τα ψωμάκια να απορροφήσουν το βούτυρο και να πάρουν την γεύση και το άρωμα του θυμαριού, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε το τζίντζερ για την κρέμα τυριού, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και με ένα κοφτερό μαχαίρι το ψιλοκόβετε πολύ καλά.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Όταν όλα τα υλικά έχουν βράσει, αφαιρείτε λίγα υγρά από την σούπα και τα κρατάτε στην άκρη.
Με ένα pimer περνάτε την σούπα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει μία βελούδινη υφή.
Όταν αποκτήσει την υφή της αρεσκείας σας, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε την βελουτέ κολοκύθας σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα κρουτόν από πάνω και μία κουταλιά από το αρωματισμένο φρέσκο τυρί κρέμα.