Χοιρινά κεφτεδάκια ψητά με λεμόνι, βασιλικό και φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 4 άτομα

600 γραμμάρια χοιρινό κιμά
100 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
½ κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο Μπαχάρ
½ κουταλάκι τζίντζερ σκόνη Μπαχάρ
½ κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο Μπαχάρ
2 κουταλιές έ.π. ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι Μπαχάρ
3 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο ή ξερό από το Μπαχάρ
Αλάτι & φρεσκοτριμμένη πιπεράτα Μπαχάρ

Εκτέλεση

Βάζετε το μπέικον στο μούλτι και το χτυπάτε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει την υφή κιμά.
Τοποθετείτε το μπέικον σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον χοιρινό κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το μπαχάρι, το τζίντζερ σκόνη, τον αποξηραμένο βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένη πιπεράτα.
Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά, πλάθετε σε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνετε σε μία μεγάλη πιατέλα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο, να κάψει.
Βάζετε λίγα-λίγα τα κεφτεδάκια και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να πάρουν καλό χρώμα από παντού.
Όταν τα κεφτεδάκια έχουν πάρει καλό χρώμα, προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύετε μία φορά και τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια.
Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τον φούρνο, ανακατεύετε προσεχτικά και σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.

×