Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με κόκκινο κρασί και μπέικον

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-12'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού Μπούμπας
1 κουταλιά ελαιόλαδο
6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
100 ml κόκκινο κρασί
100 ml γλυκό κόκκινο κρασί
100 γραμμάρια πράσο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετείτε τις χοιρινές λαιμού, τις αλείφετε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και από τις 2 πλευρές .
Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά.
Θωρακίζετε τις χοιρινές και από τις δύο μεριές καλά, χαμηλώνετε την φωτιά και ψήνετε τις μπριζόλες γυρνώντας τες συχνά.
Όση ώρα ψήνονται οι χοιρινές λαιμού σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε ροδέλες και το μπέικον σε μικρά κομματάκια.
Όταν οι μπριζόλες είναι έτοιμες τις αποσύρετε από το τηγάνι και το αφήνετε σε δυνατή φωτιά.
Σοτάρετε για το ψιλοκομμένο μπέικον για 1 λεπτό μόλις βγάλει τα λιπαρά του προσθέτετε το ψιλοκομμένο πράσο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και το γλυκό κόκκινο κρασί, το αφήνετε να βράσει για 1 λεπτό και προσθέτετε το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Τοποθετείτε τις χοιρινές λαιμού σε ατομικά πιάτα, περιχύνετε με την σάλτσα και σερβίρετε.

×