Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με σαλάμι Μιλάνου, πορτοκάλι και πετιμέζι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    12-14'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού Μπούμπας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
120 γραμμάρια σαλάμι Μιλάνου κομμένο σε κυβάκια Μπούμπας
2 κουταλιές βούτυρο light Lurpak
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
120 ml χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά πετιμέζι
1 κουταλάκι γλυκό μπούκοβο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τις χοιρινές λαιμού και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το σαλάμι Μιλάνου και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 2-3 λεπτά, γυρνώντας ξανά τις χοιρινές λαιμού.
Πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτετε το πετιμέζι μαζί με το γλυκό μπούκοβο και τέλος το βούτυρο συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι το βούτυρο να δέσει την σάλτσα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα τις χοιρινές λαιμού μαζί με λευκό σπυρωτό ρύζι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΣΑΛΑΜΙ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

×