Χοιρινή μπριζόλα διπλής κοπής με αρωματικό βούτυρο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    30-35'

Υλικά

Για 2 άτομα

2 διπλές χοιρινές μπριζόλες Μπούμπας
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Για το αρωματικό βούτυρο:
125 γραμμάρια βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
40 γραμμάρια μπέικον
30 γραμμάρια μουστάρδα Dijon
½ κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάτε στον κρεοπώλη σας να σας κόψει τις μπριζόλες ανά δύο έτσι ώστε το κάθε άτομο να έχει μια διπλή χοιρινή μπριζόλα.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις φέτες μπέικον και από τις μεριές μέχρι να γίνουν τραγανές.
Όταν το μπέικον είναι έτοιμο το αποσύρετε από το τηγάνι, το τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβετε πολύ καλά μαζί με το τζίντζερ.
Τοποθετείτε το μπέικον μαζί με το τζίντζερ σε ένα μπολ προσθέτετε το κρεμμύδι σκόνη μαζί με την μουστάρδα Dijon, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το ψιλοκομμένο θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ξαναβάζετε το αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά, αλείφετε τις χοιρινές μπριζόλες με το ελαιόλαδο και τις θωρακίζετε καλά από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν οι μπριζόλες έχουν πάρει χρώμα τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και κάνετε μία μεγάλη εγκοπή παράλληλα στο μάτι της κάθε μπριζόλας και γεμίζετε με το αρωματικό βούτυρο.
Τοποθετείτε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 35-40 λεπτά.

×