Χοιρινή τηγανιά με πάπρικα, τοματίνια, δυόσμο και γίδινο τυρί

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    6-8'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 χοιρινές λαιμού Μπούμπας χωρίς κόκκαλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό πράσο μόνο το λευκό μέρος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
30 τοματίνια
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
½ ποτηράκι λευκό κρασί
100 γραμμάρια κοφινάκι Βαλμά χοντροτριμμένο
2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια σε τέταρτα και ψιλοκόβετε το πράσο μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και στο τέλος, στο ίδιο ξύλο κοπής, κόβετε τις χοιρινές λαιμού σε μικρές μπουκιές.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τις μπουκιές χοιρινό μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μόλις έχει σχεδόν εξατμιστεί προσθέτετε το κοφινάκι χοντροσπασμένο με τα χέρια σας.
Ανακατεύετε μία τελευταία φορά, πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και σερβίρετε.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΤΗΓΑΝΙ

ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΛΑΙΜΟΣ

×