Χοντρό μακαρόνι με αγκινάρες, τοματίνια και ελιές

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    15'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-11'

Υλικά

Για 2 άτομα

250 γραμμάρια χοντρό μακαρόνι
1 κουταλιά βούτυρο Lurpak
6 αγκινάρες καθαρισμένες
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
120 γραμμάρια τοματίνια κομμένα στην μέση
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια ελιές εκπυρηνωμένες
180 γραμμάρια σάλτσα τομάτας
2 κουταλιές σκληρό τυρί Δανίας Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει για το χοντρό μακαρόνι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις αγκινάρες στα 4.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο.
Σοτάρετε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για 1-2 λεπτά, προσθέτετε τις αγκινάρες μαζί με την καστανή ζάχαρη και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το χοντρό μακαρόνι στην κατσαρόλα με το νερό για να βράσει.
Όση ώρα βράζει το χοντρό μακαρόνι προσθέτετε στην σοτέζα τα τοματίνια, τις ελιές, την σάλτσα τομάτας και λίγο νερό από τα ζυμαρικά, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε τις αγκινάρες να σιγοβράσουν.
Σουρώνετε το χοντρό μακαρόνι, το προσθέτετε στην σοτέζα μαζί με το σκληρό τυρί Δανίας, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά και προσεχτικά μέχρι να μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

×