Χταπόδι στιφάδο με φινόκιο

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    1,5 ΩΡΑ

Υλικά

Για 4 άτομα

2 συσκευασίες ολόκληρο χταπόδι Pescanova
30 κρεμμυδάκια στιφάδου καθαρισμένα
1 πράσο
1 φινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
4 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
400 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
250 γραμμάρια τοματίνια
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το πράσο σε μεγάλα κομμάτια, τα τοματίνια στην μέση και το φοινόκιο στην μέση και σε χοντρές φέτες.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου μαζί με το πράσο και το φινόκιο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε των ζωμό λαχανικών μαζί με την τριμμένη τομάτα, τα τοματίνια, την μαύρη ζάχαρη, το θυμάρι, την δάφνη, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει μία βράση.
Προσθέτετε το χταπόδι στην κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1½ ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΚΡΕΜΜΥΔΙ

ΦΙΝΟΚΙΟ

ΧΤΑΠΟΔΙ

×