Zaalouk

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    10-15'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 μέτριες μελιτζάνες
4 ώριμες τομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά κύμινο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
¼ λεμόνι κομμάτι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους και ψιλοκόβετε τις τομάτες και το σκόρδο.
Τοποθετείτε την αντικολλητική σοτέζα Unlimited Tefal 26Ø σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τους κύβους μελιτζάνας μαζί με το σκόρδο για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα μαζί με το κύμινο και το πιπέρι καγιέν και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας έντονα για να σπάσουν οι κύβοι τις μελιτζάνας και να ξεκινήσουν να παίρνουν την υφή πουρέ.
Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες τομάτες μαζί με το κομμάτι λεμονιού και λίγο νερό, ανακατεύετε καλά και αφήνετε τις μελιτζάνες να σιγοβράσουν για 10-12 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να δέσουν.
Όταν οι μελιτζάνες είναι έτοιμες, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο μαζί με τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Σερβίρετε σε βαθύ μπολ με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και συνοδεύετε με χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΤΟΜΑΤΑ

×