Υλικά
Για 6 άτομα
500 ml νερό
3 φακελάκια τσάι με λεμόνι & ginger Taylor’s
3 κουταλιές μέλι θυμαρίσιο Μελίτιμον
6 φύλλα ζελατίνης
½ μήλο
½ αχλάδι
½ βανίλια
Ξύσμα από ½ λάιμ
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό τοποθετείτε τις ζελατίνες να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μπολ τοποθετείτε 500 ml ζεστό νερό, προσθέτετε μέσα τα φακελάκια τσαγιού και τα αφήνετε για 5-6 λεπτά.
Όση ώρα το τσάι βγάζει τα αρώματα του στο νερό σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα φρούτα σε μικρά κυβάκια, τα ανακατεύετε και τα μοιράζετε ισομερώς στις ατομικές φόρμες για το ζελέ.
Όταν το τσάι έχει βγάλει όλα τα αρώματα του και η θερμοκρασία του νερού έχει πέσει βγάζετε από μέσα τα φακελάκια, στύβετε πολύ καλά τις ζελατίνες και τις προσθέτετε μέσα στο τσάι, ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτετε μέσα στο τσάι το μέλι μαζί με τα ξύσματα από το λάιμ και το λεμόνι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε το τσάι σε ένα δοσομετρητή και το μοιράζετε ισομερώς στα ατομικά φορμάκια, τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί το τσάι.
Όταν το τσάι έχει σταθεροποιηθεί, το αποσύρετε από το ψυγείο, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.