Αλευρόπιτα Γιαννιώτικη

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    10'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    20-25'

Υλικά

Για 4 άτομα

100 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
2 αυγά
160 γραμμάρια γάλα (μία κούπα)
360 γραμμάρια νερό
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια τριμμένη φέτα
75 γραμμάρια σκληρό τυρί Δανίας Arla

Εκτέλεση

Τοποθετείτε το βούτυρο σε ένα ρηχό ταψί διαμέτρου 45-50 εκατοστών και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί το ταψί
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με λίγο αλάτι και προσθέτετε το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτετε, εναλλάξ με δόσεις, το αλεύρι και σιγά-σιγά και το νερό να δημιουργηθεί ένα ρευστό μείγμα, χτυπώντας πολύ καλά τα υλικά με ένα σύρμα για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβόλοι.
Τοποθετείτε τον χυλό στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και περιχύνετε λίγο από το βούτυρο του ταψιού πάνω στο χυλό.
Πασπαλίζετε από πάνω την τριμμένη φέτα μαζί με το σκληρό τυρί Δανίας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Όσο ψήνεται η πίτα τρυπάτε με ένα μαχαιράκι τα σημεία που μπορεί να φουσκώσουν και όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.

Video

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΦΕΤΑ

×