Αλμυρή ανοιχτή κολοκυθόπιτα με φέτα, μπαχαρικά και σουσάμι

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    35-40'

Υλικά

Για 4 άτομα

2 χοντρά φύλλα
1200 γραμμάρια κολοκύθα καθαρισμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο  τριμμένο
1 κουταλάκι πιπερόριζα  τριμμένη
2 κουταλάκια μπούκοβο γλυκό 
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
3 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
3 αυγά
250 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε την κολοκύθα και την τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο.
Σοτάρετε την τριμμένη κολοκύθα για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε την κολοκύθα από το τηγάνι, την τοποθετείτε σε ένα μπολ και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, την πιπερόριζα, το γλυκό μπούκοβο, την τριμμένη φέτα, το φρέσκο θυμάρι, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ελαφρώς ένα αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών και τοποθετείτε τα 2 χοντρά φύλλα το ένα οριζόντια και το άλλο κάθετα σχηματίζοντας ένα σταυρό, λαδωμένα το κάθε ένα με ελαιόλαδο, .
Προσθέτετε την γέμιση απλώνοντας την καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και γυρνάτε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν προς τα μέσα κάνοντας ένα ωραίο δαχτυλίδι με ζύμη γύρω-γύρω.
Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι την γέμιση καλά από πάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 35-40 λεπτά.
Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρετε από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.

×