Ανοιχτό sandwich με pulled pork, σάλτσα μουστάρδας, cheddar και πιπεριά Φλωρίνης

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 2 άτομα

300 γραμμάρια χοιρινό λαιμό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
2 κουταλιές καπνιστή πάπρικα
3 κουταλιές μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι 
2 κουταλιές μέλι
120 ml λευκό κρασί
500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
4 φέτες χωριάτικο ψωμί με προζύμι
2 πιπεριές Φλωρίνης βάζου κομμένες σε λωρίδες
4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
4 φέτες cheddar
Για την σάλτσα μουστάρδας:
75 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
40 γραμμάρια μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι 
1 κουταλιά Worcestershire sauce
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Εκτέλεση

Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τον χοιρινό λαιμό, από όλες τις πλευρές να πάρει καλό χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε βούτυρο να λιώσει, πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο.
Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την καπνιστή πάπρικα και την μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο και αφήνετε τον χοιρινό λαιμό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Όταν ο χοιρινός λαιμός είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το κατσαρολάκι, τον αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς, τον ‘ξεφτίζετε’ και τον τοποθετείτε μέσα στην σάλτσα του.
Για την σάλτσα μουστάρδας σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά, το φρέσκο τυρό κρέμα, την μουστάρδα με 50% λιγότερο αλάτι και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε πολύ καλά.
Τοποθετείτε τις φέτες χωριάτικου ψωμιού σε ένα ταψάκι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 3-4 λεπτά να φρυγανιστούν.
Αποσύρετε τις φέτες ψωμιού από τον φούρνο και στήνετε τα sandwich τοποθετώντας τα υλικά με την εξής σειρά, το χωριάτικο ψωμί, το cheddar, το pulled pork, τις πιπεριές Φλωρίνης, την σάλτσα μουστάρδας και τα αγγουράκια τουρσί.

×