Αρακάς ο ιδανικός για λαδερά

Ιστορικές ενδείξεις παρουσιάζουν την καλλιέργεια του λίγο μετά το 5000 π.Χ. στον χώρο που ξέρουμε τώρα σαν μεσόγειο, Ελλάδα, Συρία και Τουρκία.
Τον χαρακτηρίζει η γλυκιά του γεύση και η καλή του σχέση με τον άνηθο…

 

 
 
 
Ιστορικές ενδείξεις παρουσιάζουν την καλλιέργεια του λίγο μετά το 5000 π.Χ. στον χώρο που ξέρουμε τώρα σαν μεσόγειο, Ελλάδα, Συρία και Τουρκία.
Τον χαρακτηρίζει η γλυκιά του γεύση και η καλή του σχέση με τον άνηθο.
Ο αρακάς είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και υδατανθράκων με μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλιο, καροτίνη, φώσφορο και φυτικές ίνες που βοηθούν την καλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β και C καθώς και σε ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο.
Ο αρακάς είναι ένα απο τα γνωστότερα λαδερά φαγητά που μαγειρεύεται μαζί με καρότο, πατάτες και άνηθο. Είναι ιδανικός για σούπα βελουτέ ή πουρέ. Νερόβραστος και περιχυμένος με λίγο ελαιόλαδο αποτελεί ένα πολύ υγιεινό συνοδευτικό για ψητά κρέατα και ψάρια.
 
 

 
×