Αρνάκι τηγανιά με βούτυρο, καρότα και πράσα

  • ΕΥΚΟΛΙΑ
    ΣΥΝΤΑΓΗΣ
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
    20'
  • ΧΡΟΝΟΣ
    ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
    25-30'

Υλικά

Για 4 άτομα

300 γραμμάρια αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκαλο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουταλιές βούτυρο Lurpak
2 κουταλάκια κύμινο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 ml λευκό κρασί
Ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
2 καρότα
1 πράσο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καρότα στην μέση κατά μήκος και μετά σε διαγώνιες φέτες, τα πράσα σε χοντρές ροδέλες, ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το αρνίσιο μπούτι σε μικρές μπουκιές και το τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Σε ένα αντικολλητικό ταψί τοποθετείτε τα καρότα μαζί με τα πράσα, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βούτυρο, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 25-30 λεπτά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο.
Σοτάρετε τις αρνίσιες μπουκιές για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το κύμινο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτετε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό, σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να γλασάρει το αρνί.
Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα τα καρότα μαζί με τα πράσα και από πάνω την αρνίσια τηγανιά.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ

ΑΡΝΙ

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

×